Devlet Destekli Evlilik Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi, devlet tarafından düğün masraflarının karşılanması amacı ile gençlere sunulan çok cazip faiz oranlarına sahip bir kredi hakkıdır.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi

Devlet Destekli Evlilik Kredisi, devletin gençlere düğün masraflarını karşılanması amacı ile sunduğu bir kredi hakkıdır. Bu kredi hakkı özel bankalar tarafından sunulan kredi olanaklarına göre çok cazip faiz oranlarına sahiptir. Hatta kanun kapsamında sunulan evlilik kredisinde ödemeler uzun vadelidir.

Genç yaşta evlenecek çiftlerin desteklenmesi amacı ile çıkarılmış olan bu fonun bir takım kapsamları ve koşulları bulunmaktadır. Yani Devlet Destekli Evlilik Kredisi fonundan yararlanmak isteyen çiftlerin kanun kapsamında belirtilen koşul ve kriterlere uyum sağlaması gerekir.

Evlilik Kredisi Hesaplama
Kredi türü
Kredi tutarı
Kredi vadesi
Son Güncelleme: 2024.04.26
24 vade ile 10 000,00 TL İhtiyaç kredisi veren en uygun 5 banka (son güncelleme: 2024.04.26):
BankaFaizAylık TaksitToplam MaliyetTahsis ÜcretiYıllık Maliyet
DenizBank2.23% 570 TL13 681 TL 0 TL37.29%
Enpara2.35% 580 TL13 898 TL 0 TL39.61%
AKBANK2.36% 580 TL13 916 TL 0 TL39.81%
VakıfBank
(BAHAR KREDİSİ - ADK)
2.72% 610 TL14 599 TL 50 TL47.49%
Yapı Kredi2.77% 610 TL14 692 TL 50 TL48.53%

Evlilik Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yaşamı Desteklemek amacı ile sunulmuş olan düğün için devlet desteği fonu paketinden yararlanılması için evlenecek olan çiftlerin her birinin de aşağıda belirtilen koşulları yerine getirmesi gerekir.

  • Çiftlerin her birinin 18 – 24 yaşında olması
  • Üniversite muzunu çiftler için en fazla 26 yaşında olma koşulu
  • Adli sicil kayıtlarının temiz olması ve ağır suçtan yargılanmamış olmak
  • Daha önce evlenmemiş olmak
  • Kredi alma işlemi esnasında maddi imkansızlığın tespitinin yapılması

Yukarıda belirtilen koşulları yerine getiren çiftler düğünleri için devlet desteği fonundan yararlanabilirler.

Kredi Koşulları ve Faiz Oranları

Devlet Destekli Evlilik Kredisi şartlarını yerine getiren genç çiftler 10 TL kredi alabilmektedir. Düşük faiz oranlarına sahip bu kredi 36 ay vadelidir. Evlilik birliğinin sağlanmasının ardından ilk yıl kredi ödemeler başlatılmaz. Kredinin ödeme planı 1 yıl sonra başlatılmaktadır. Bu nedenle bu süreç içerisinde ana paraya faiz uygulanmamaktadır. Birinci yıl içerisinde çocuk olması halinde ise; kredinin geri ödemesi 1 yıl daha ertelenebilmektedir. Evlilik kredisinin geri ödeme süresi 4 yıldır.

resim

Evlilik Kredisi Veren Bankalar

Yeni evlenenlere sunulan devlet kredisi, tüm kamu ve özel bankalar aracılığı ile kullanılabilir. Bu nedenle özel bankaların bireysel tüketici kapsamında sunmuş olduğu düğün kredisinin koşulları ve kampanyaları dönemsel olarak değişkenlik gösterebilir.

  • ING Bank Evlilik Kredisi
  • Akbank Düğün Kredisi
  • Yapı Kredi Evlilik Kredisi
  • Garanti Bankası Evlilik Kredisi
  • Albaraka Türk Düğün Finansmanı
  • Kuveyt Türk Evlilik Finansmanı
  • Türkiye Finans Evlilik Finansmanı

Yukarıda belirtilmekte olan düğün kredileri finansmanlarına ait koşullar ve kullanılabilecek kredi tutarlar dönemsel değişmekle birlikte, evlenecek olan kişinin kredi notuna ve gelir durumuna bağlı belirlenir. Ancak düzenlenen kampanyalardaki genel koşulları ifade etmek gerekir ise;

  • Maksimum 36 ay vadelidir.
  • Kullanılabilecek kredi tutarı gelir, seviyesi kredi puanına göre belirlenir
  • Evlilik kredisi finansmanları BSMV (Banka Sigorta Muamele Vergisi) ve KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) vergilerine tabiidir
  • Çiftler ayrı ayrı kredi kullanabilecekleri gibi birbirlerine kefil olabilirler (kefil koşulu kişinin gelir durumuna ve kredi puanına bağlı olarak istenebilir)
  • Pek çok evlilik kredisi kampanyasında taksit erteleme imkanı bulunur.

Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi başvuruları öncesinde çiftlerin düğün bütçesi planlaması yapması önerilir. Bu planlama sonucunda talep edilecek kredi tutarı belirlenmiş olur. Düğün kredisi başvuruları bankaların şubelerinden yapılabileceği gibi internet sitleri içerisindeki başvuru forumları üzerinden de anında yapılabilir. Ayrıca mobil bankacılık ve telefon bankacılığı kanalları üzerinden de başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir. Başvuru sonuçları, bankaya yapılan başvuruya takiben 24 saat içinde sonuçlanmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki; düğün kredisi işlemlerinde çiftlerin ortak olarak başvuru yapabilmeleri için çiftlerin aile bağlarının resmi olarak gerçekleşmiş olması gerekir. Aksi halde gelir ortak kabul edilememektedir. Bu nokta da alternatif olarak çiftlerin ayrı ayrı kredi almaları ya da yüksek tutardaki kredi başvurularında birbirlerine kefil olmaları gerekebilir.

Gerekli Belgeler

Bankacılık ürünlerinden yararlanılması aşamasında kamu ve özel bankaların bir takım belgelerin ibrazını zorunlu tuttuğunu ifade etmek mümkündür. Ancak yukarıda da belirtildiği gibi bankaların koşul ve kampanya detayları değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle bankalar tarafından talep edilen gerekli belgeleri genel olarak ifade etmek gerekir ise;

  • Nüfus cüzdanı
  • Aylık geliri gösteren maaş bordrosu veya gelir belgesi
  • SGK hizmet dökümü
  • Eşin maaş bordrosu veya gelir belgesi

Bu belgeler başvuru esnasında bankaya ibrazı zorunlu olan belgelerdir. Kredinin vade süresine ve tutarına bağlı olarak bankalar tarafından ek belge ya da kefil talep edilebilir.


Çok kötüKötüOrtaİyiÇok iyi
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...


Hatalı veya yanlış kısımları seçip, Ctrl+Enter basarak bize gönderebilirsiniz.
Yorum ekle